Kundeanbefalinger
1 (2).jpg
”Kjempefornøyd. For første gang at jeg kjørte ned mot 0.5l mila. Og bilen mista festet når jeg dro på fra 1.gir“

– Alfa Gulietta

1.jpg
”Reist hjem med 265 Hk, Kom med 224, Sparer over 10% drivstoff i tilegg!“

– Mercedes Viano

2016-03-29 17.01.19.jpg
”Kom med 116 Hk. kjørte hjem med 153 og i tillegg 30% mere NM helt fra kjelleren. “

– Toyota Previa

2015-11-04 08.20.24.jpg
”Hei. Ny pers i lavt forbruk Krs-Oslo,uten en gang å prøve. Ned fra 0,54 til 0,50 pr mil. Langt mere komfortabel kjøring med mindre giring og godt bunndrag. Ikke minst deilig å kjenne at det sparker litt ekstra når man drar på. Takk for bra jobb!“

– Berlingo Hdi

2015-04-21 17.08.48.jpg
”“

Subaru Impreza

DSC00067.JPG
”Bra! Bilen ble som om den er originalkjøpt med en større motor. I tillegg bruker den mindre diesel på vanlig kjøring. “

– Mercedes C 220 CDI

DSC00008.jpg
”Dette funka bra!“

– Mercedes E 280

båtg.png
”Resultater på min båt er økning av toppfart fra 35,5kn til 38,9kn og i marchfart på 32,5kn er dieselforbruk uten chip 60liter/time og med chip 52 l/h“

– Volvo D6 370

P6190095.JPG
”Kom med en A4, gikk igjen med noe som minnet mer om en S4. Nå blir det lang tur til Tyskland :)“

– Audi A4 2010 143 HK

PA290001.JPG
”Kjøpte chipen for å spare drivstoff, noe som funket meget bra. Den ekstra effekten var bare et pluss. Mvh Jan.“

– Mercedes

Finn din bil
Traktor / båt

Spørsmål om chiptuning

Hva er chiptuning?

Chip tuning kan enklest gjøres med å innmontere en digital boks mellom motorens elektroniske styresystem og innsprøytings systemet.

Det som da skjer er at signalene fra styresystemet går via denne boksen før de så går til innsprøytings systemet.

BestChip`s digitale chiptunings boks optimaliserer da verdiene til innsprøytings systemet slik at en kan få vesentlig mere effekt, både på hestekrefter og dreiemoment.

Begge deler er like viktig for deg som kjører bilen. Dreiemomentet har mest å si på lavere turtall, mens hestekreftene teller mer når turtallet øker.

Pga optimaliseringen får en også en - ofte- god drivstoff besparelse.
Dette avhenger fra bil til bil, og ikke minst fra sjåfør til sjåfør.

Med våre tuning sett er det utviklet ett spesielt nordisk økonomi program. Samt at du får med vår " Hvordan kjøre 100% økonomisk program"


Hva er ett økonomi program:

Generelt kan en si at jo bedre tuningsett en har, jo bedre blir resultatet både på effekt- og økonomi siden.

Mange skjuler seg bak ett tuning sett med lavere effekt er ett økonomi program. Det er også litt " inn i tiden"  med alt som heter økonomi. Men oftest er ett økonomi program ett simplere tuning sett, eller oppsett av settet.

Selvfølgelig kan en gjøre små endringer som er økonomi relaterte, men det er ingen mekanisk grunn for motor eller drivlinje til ikke å utnytte bilens potensiale. Og dette gjøres best ved å se på effekt og drivstoff økonomi som en enhet. Mao best mulig tuningsett og oppsett.

 

Min bil har diesel partikkel filter. Kan jeg da chiptrimme bilen min?

Her skal du være litt Obs. De fleste biler med diesel partikkel filter har innebyggede systemer som settes i gang av og til for å rense diesel partikkel filteret. Og de fleste importører som har diesel partikkel filter anbefaler ikke bruk av chiptrimming.

Dette har BestChip.no tatt hensyn til. Det er her den høye digitale konstruksjonen vår kommer inn, i tilegg til at bilens originale systemer ikke merker at modulen er innkoplet.

Kort fortalt. Bilens rense systemer vil fungere helt som normalt. Men likevel har du faktisk en fordel.

Men vår Chipmodul innmontert går bilen " renere" i den daglige bruk, slik at denne jobben faktisk blir lettere.

 

Merker man godt effektøkningen?

Ja! Også ved helt normal kjøring uten bruk av full gass. F. eks når fartsgrensen endrer seg fra 60 km/t til 80 km/t. Man trør mye mindre på gasspedalen. Og en får dermed en følelse av at bilen nærmest veier ett par hundre kilo mindre. Bilen blir mao mye mere lettkjørt selv i helt vanlig trafikk.

Og selvfølgelig ved fullt gasspådrag. Da er forskjellen vesentlig!

 

Hvorfor gir forskjellige chiptunings bokser forskjellig effekt?

Det har med to ting å gjøre. Det ene er ett bevisst valg hos produsenten hvor de legger lista hen.

Men det viktigste: Kvaliteten på alle delene som er inne i boksen. For å sammenligne med en PC. Å sette i en større hardisk gir ikke nødvendigvis en raskere PC. Det er en kjede av prosesser som henger sammen. Og ett kjede er som kjent ikke bedre enn det svakeste leddet.

Derfor benytter vi oss kun av det beste av det beste mht oppbyggingen av chiptuning bokser.

Vår høykvalitets digitale teknikk leser og korrigere bilens data 26000 ganger pr sekund. Så er selvfølgelig alle de andre innvendige delene kapable til å håndtere disse signalene. Dette gir DEG mer effekt og uten forsinkelser. Mao en optimalisering av bilens utsendte data i " Realtime" og ingen forsinkelser ved gasspådrag.

Det er INGEN grunn for at ett tuningsett skal gi mindre effekt en vår, uten lavere produksjons kvalitet.

Det en ønsker å oppnå er å ta ut det som bilens originale elektronikk tillater. Ikke at tunings settet skal sette begrensningene.

Ett bedre sett gir også bedre drivstoff økonomi!

 

Hvorfor koster noen chiptuning moduler fra kr. 4.000 til 7.500,-

To mulige svar: Enten så tar de seg for godt betalt - har lite salgsvolum, eller så har de for mange ledd i innkjøps kjeden.

Bestchip kjøper direkte fra tysk kvalitetsprodusent, ingen mellomledd. Vi har også en strukturert og kostnads effektiv administrasjon. 
Vår tyske produsent er en av Tysklands desidert største leverandører. Faktisk så leverer de også til andre som kaller seg produsenter.

Her ligger også noe av hemmeligheten til hvorfor vi kan levere den beste kvaliteten til den beste prisen.Det er ingen i dag som kan forsvare en slik pris mht produksjons kostnader.

Vi kjøper kun inn den beste produksjonslinjen som er mulig! Vi kan kjøpe inn rimeligere sett. Men da faller også våre effekter ned på konkurentenes nivå.
Dog, pga det som står over her, så er faktisk vanlig salgsvare både i Norge og andre land en lavere kvalitets linje enn vi leverer.

Vår butikk er nettbutikken. Ingen øvrige kostnader DU skal betale for.

Ser en på våre naboland, så ser en at det er vi som er riktig priset.

 

Hvordan skapes den økte effekten?

Bestchips chiptuningsmodul optimaliserer tidspunktet og mengden av innsprøytingen. I tillegg, både på bensin og diesel, så blir det mer og mer nødvendig med flere tilkoplinger på din motor etterhvert som motor utviklerne lager mer og mer høyteknologiske motorer. På mange av våre sett har vi bla også tilkopling mot turbo trykket, batteri el a for å sikre at du både for maksimal effekt og økonomi besparelse.

Mange sier det er farlig å chiptrimme bilen når den har automatgear. Stemmer dette?

Nei. Bilene i dag er laget for en økt effekt. Den effekten din bil har i det landet du bor, er ofte basert i en avgiftspolitikk, og er konstruert for en høyere effekt.

I tillegg  til dette har de fleste automatgearede biler gearkasser som tilpasser seg førerens kjørestil. I dette henger også Hk sammen. En kan likevel ikke underslå at en automat kasse har en " clutch " funksjon, men å trekke det frem til at bilen pga dette ikke skal tunes mener vi er helt feil.

Men en fordel som er meget merkbar med automatkasse, det er at bilen skifter gear mye lettere og raskere. En må trø mye mindre på pedalen, og likevel så skifter bilen raskere til ett lavere gear.

 

Jeg trekker ofte tung tilhenger / campingvogn. Er det da farlig å chiptrimme bilen?

Nei. I og med at man ikke øker bilens turtall og en evt turbo trykks endring er minimal, så er det begrenset med øket varme som oppstår i motoren.

Det som er det viktigste likevel: Man gjør ingen ting med bilens sikkerhets systemer. Bilen har følere etc. som bla kontrollerer temperaturen i eksosen. Det er her en først får beskjed om økt motortemperatur.

 

Er chiptrimming farlig for motoren?

Nei. en motor som er sunn og frisk tåler godt vanlig chiptuning med BestChip tuning boks. En kan mere tenke som at motoren justeres opp til det den er bygget for. Mao at den før tuning lever i en " strupet" versjon. Våre chiptuning bokser er tilpasset hver bilmodell for maksimal power og sikkerhet. Og motoren lever da godt innenfor alle sikkerhetsystemer i bilen.  Alle original varslings systemer, bla som måler eksos temp, er inntakte. ( Det er her en først vil merke om temperaturen skulle stige til uønskede nivåer )

 

Slites motoren mer?

Både ja og nei, men uansett minimalt.

Det er en gammel sannhet fra den tiden hvor trimming var ensbetydende med å økte turtallet mye på bensin motorer. Da fikk man mye mer slitasje ved  trimming grunnet turtall og varme.

Med vår BestChip trimmings modul vil vi nærmest påstå at det ikke er mer slitasje:

En må huske på at en øker ikke turtallet på motoren, og nærmest ikke noe på turbo trykket. Effekt økningen økes over hele turtallet bilen har fra før. Mao så kan en godt tenke seg en redusert motor slitasje da en med en chiptrimmet motor i mange tilfeller slipper å geare ned i oppover bakker, forbikjøringer, akselerasjoner etc. En har med våre chip trimming moduler ett vesentlig høyere moment helt fra1100 RPM.

 

Påvirkes service intervallene når bilen er chippet?

Nei. Men vi vil sterkere enn vanlig anbefale å følge de! Ikke noe poeng med gammel og skitten olje eller luft filter!

 

Eu kontroll, hvordan går det?

Når bilen har innmontert en av BestChips`s chiptunings moduler vil dette ikke være noe problem. Se også avsnittet med " diesel partikkel filter". Bilen går renere.

 

Kan bilen sette tilbake til original tilstand?

Ja, se arkfanen " Montering". Det er som å ha brukt en skjøteledning til en lampe. Ta vekk skjøteledningen og sett lampe ledningen rett i kontakten igjen.

 

Må jeg demontere chippen før verksted besøk?

Nei, ikke for bilen sin del.
Bilverkstedenes diagnose apparater fungerer like godt når bilen er tunet med våre chiptunings bokser. Men hvis du ikke vil at de skal se at den er der ( feks garanti messige hensyn ), tar du en bare vekk.

 

Hvorfor skal jeg velge en chip fra Bestchip.no kontra seriell / OBD trimming?

Fordelene med en egen boks er mange:

Du kan fjerne den selv, feks ved salg av bilen eller verkstedbesøk.

Du kan selv påvirke effekten med en boks fra Bestchip.no

Bilen er " original" mht feilsøking, sikkerhetsprogrammer, diagnose test etc.

Ved service hender det faktisk ganske ofte at verkstedene " reasetter" eller legger inn bilens programvare på nytt. Ved seriell eller OBD trimming vil du da kunne miste parameterne som er justert. Mao tapte penger.

Bilens varsling og sikkerhets systemer er inntakte og originale. Dette er vesentlig. Ved seriell trimming kan en i enkelte tilfeller ta ut litt mer HK / NM. Men da pusher en hardt ( feks økt turbo trykk, lavere temp på innsugsluft i intercooleren ) og en kan oppnå varme smelting i motoren. Ofte må bilens originale varsling systemer justeres i slike tilfeller. Nedsmeltetde ventiler og stempler er ikke moro!

 

Må jeg være motor kyndig for å kunne montere inn chippen?

Nei. Se arkfanen " Monterings anvisning". Du kan heller ikke gjøre feil. Det er bare en kontakt på bilen som passer sammen med Bestchip.no sitt kabelsett.

I tillegg medleveres det en test enhet, slik at en kan se om alt er riktig innkoplet før en starter motoren. Mao så er en sikker på at det ikke skjer noe galt før en vrir på nøkkelen.

 

Bilen min har lang km stand. Kan jeg montere chiptuning likevel?

Ja. Slitasjen endres minimalt pga chiptrimmingen. Men motoren må være ved god helse og frisk. Har motoren feil fra før, så er det ikke sikkert du vil oppnå ønsket effekt.

 

Har du andre spørsmål?

Gå inn på arkfanen " Kontakt oss" og send oss en mail. Vi vil selvfølgelig besvare deg så raskt vi kan.  

Kanskje vil du se at ditt spørsmål er tatt opp her neste gang du besøker Bestchip.no!

 

Tilbake til forsiden.

EmailTips en venn
Flere artikler om chiptuning:
180658221.jpg
CHIPTUNING OG TEKNOLOGIFORSPRANG

En komplett  tuning av din motor vil si at en rekke parametere på din motor kan og må endres. For å oppnå maks effekt, ved 100% gasspådrag, så må en så gjøre det maksimale innen alle områder en endrer på motoren.

Les mer »
Chiptuning-steg 3 tuning

"Steg 3 tuning" er høyeste kvalitetslinje av produkter vår produsent leverer - og er den beste måten på markedet å chiptune din bil. Vi hevder ikke at andre ikke kan lage det like bra, men her er det kun det aller beste av både hardware og software som brukes. Det er også i denne linjen produkt utviklingen ligger på topp mht nye bilmerker – software etc.

Les mer »
HVA ER EGENTLIG CHIPTUNING?

Hva er forskjellen på chiputning og trimming av en bil?

Les mer »
.

Sørlandets bil og import AS |
Rosselandsveien 6 |
4647 Brennåsen |
Tlf. +47 970 570 16 |
Org.nr. 993 551 384
Verified by VisaMastercard SecureCodeSvea Web PayPaypal

Solution by Dots | Powered by Makeweb!